Skal du leve et aktivt liv og få gjort det du vil i livet, er det viktig å ta vare på hjertet. I India har man i tusener av år brukt barken av et tre som heter Terminalia arjuna for å styrke hjertet og motvirke lett forhøyet blodtrykk. Ayurveda, Indias tradisjonelle helsesystem, regner Terminalia arjuna som en av de mest helhetlige urter for hjertet. Terminalia arjuna er hovedingrediensen i Cardionol, en urteblanding med god effekt for hjertet ditt.

Trim mot høyt blodtrykk

Styrker hjertet

I tillegg til Terminalia arjuna inneholder Cardionol også guggul (Commiphora mukul) og hvitløk. Terminalia arjuna er god for hjertet, mens guggul og hvitløk virker lett kolesterol- og triglyseridsenkende. Samspillet mellom disse tre urtene gjør at Cardionol er en unik urteblanding for hjertet, som kan hjelpe deg til å være aktiv og bekymringsfri.

Lett blodtrykkssenkende

De nevnte urter i kombinasjon med amla eller indisk stikkelsbær har tradisjonelt også vært brukt som et lett blodtrykksenkende middel. Når du legger amlas lett beroligende effekt sammen med de kretsløpsstyrkende effektene til de andre urtene får du en god effekt på blodtrykket når det er lett forhøyet. Blodtrykk er en av de største utfordrerne til en god helse, og regelmessig bruk av Cardionol er godt for hjertets helse.

Balanserer følelsene

I Ayurveda sier man at hjertet har to sider. På den ene siden er det en muskel som pumper blodet ditt rundt i kroppen. På den andre siden er det senteret for følelsene våre. Terminalia arjuna som finnes i Cardionol påvirker også den følelsemessige delen av hjertet og har tradisjonelt blitt brukt for å motvirke negative effekter av sorg og tung følelsesmessig stress.