Kapha Churna

Kapha Churna
kr 109,-
Stimulerende krydderblanding for maten som styrker fordøyelsen!Beskrivelse

Detaljer

Kapha churna inneholder krydder som har en varmende, stimulerende og appetittvekkende virkning på fordøyelsen. Er spesielt bra mot tunghet, treg fordøyelse, manglende appetitt, overvekt, forkjølelsesymptomer og trøtthet.

Krydder og urter er ikke bare flotte smaksforsterkere - de kommer med terapeutiske egenskaper også. Våre 3 krydderblandinger inneholder alle de seks smakene som Ayurveda opererer med. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle 6 smakene - søtt, surt, salt, bittert, astringent (snurpende) og sterkt.

Surr Churna i ghee (klaret smør), evt. olje, og tilsett til dine retter; til supper, stuinger og sauser, eller strø over ferdig tilberedte grønnsaker, ris eller annen mat ved bordet. Praktisk og velsmakende.

Svart pepper er ansett som et viktig helende krydder i Ayurveda. Det har rensende og antioksidantegenskaper, det fremmer økt biotilgjengelighet av næringsstoff - det bidrar til å transportere andre urter til de forskjellige deler av kroppen. Det hjelper den frie flyt av oksygen til hjernen; bidrar til en god fordøyelsen og sirkulasjon og stimulerer appetitten.

Ingefær er et varmende krydder. Det hjelper fordøyelsen og fremmer appetitten.

Gurkemeie er veldig utbredt i ayurvedisk matlaging. Dette allsidige vidunderkrydderet sies å hjelpe leveren, opprettholde det sunne kolesterolet, fremme en sunn reaksjon på allergener, stimulere fordøyelsen, og støtte immunitet. Det er også en antioksidant.

Koriander er et krydder som balanserer både vata, pitta og kapha og er derfor høyt verdsatt i Ayurveda. Det er et kjølende krydder og bidrar med søt og snerpende smak. I ayurvediske tekster sies det at den er bra for fordøyelsen, styrker appetitten, motvirker lette allergiplager og også bidrar til å rense blodet.

Kanel bark er ofte brukt i ayurvedisk urtepreparater for å øke biotilgjengeligheten av andre urter. Det er et varmende krydder, og bidrar til søt, sterk og bitter smak.

Bruksområder:

  • Tilsett retter under matlagingen.
  • La stå på bordet og tilsett til ferdige retter til hvert måltid.
  • Bland i olje som en salatdressing.
  • Dryss på popcorn.
Produktdata

Produktdata

Aktive ingredienser
Svart pepper (Piper nigrum)
Ingefær (Zingiber officinale)
Gurkemeie (Curcuma longa)
Koriander (Coriandrum sativum)
Kanel (Cinnamomum zeylanicum)
Salt
Glucose
Andre ingredienser -
Produkttype Krydder
Inneholder Pulver - 100g
Produsent Maharishi Ayurveda
Omtaler
Tilbake til toppen