Lymfesystemet er et nettverk av kjertler som har som oppgave å flytte overskytende væske fra vev og organer tilbake til blodet. I tillegg spiller lymfesystemet en viktig rolle for immunforsvaret. Når lymfesystemet er i ulage kan dette gi urenheter i blodet, noe som fører til kviser og uren hud. Ofte kan rensing av lymfesystemet gjøre at kviser og uren hud forsvinner av seg selv. I Ayurveda, verdens eldste vitenskap om helse, har man i årtusener kjent til at kombinasjonen av tre urter bedrer funksjonen til kjertlene i kroppen.

Frihet kviser og uren hud

De tre urtene er...

  • Guggul (Commiphora mukul) som renser kanalene i lymfesystemet for blokkeringer, slik at lymfevæsken kan flyte fritt og systemet kan fungere optimalt. I den anerkjente forskningsdatabasen pubmed.com finnes det også mye forskning på gugguls gode virkning på kviser og uren hud.
  • Indisk salaitre (Boswellia serrata) som motvirker ubalanser forårsaket av immunforvaret i lymfesystemet.
  • Bauhinia variegata som styrker funksjonen til de enkelte kjertlene.

Sammen gir disse tre urtene et lymfesystem med mindre blokkeringer og bedre effekt. Dette gjør at det samler seg mindre vann i kroppen og at hudkvaliteten blir bedre. I vårt produkt "Lymfogard" har vi kombinert disse urtene for å styrke lymfesystemet. En hyggelig virkning av dette er at urtene også motvirker kviser og uren hud.

Andre urter i Lymfogard:

  • Spherantus indicus som har en blodrensende effekt.
  • Urteblandingen "triphala" (amla/indisk stikkelsbær, Terminalia belerica og Terminalia chebula) som har en rensende og leverstyrkende effekt.

Bedre immunforsvar

Lymfesystemet er en viktig ingrediens i immunforsvaret. De fleste urtene i produktet er kraftige antioksidanter som bedrer kroppens motstandskraft. Et bedre fungerende lymfesystem gir også et styrket immunforsvar. Med immunforsvaret i balanse blir også huden bedre og antall kviser i huden redusert.

Sammen bedrer disse urtene hudkvalitet og immunforsvaret, de styrker hverandres effekt, så den endelige virkningen blir mer enn summen av bestanddelene.