Pitta Churna

Pitta Churna
kr 109,-
Kjølende og lindrende krydderblanding for maten.
Beskrivelse

Detaljer

Pitta churna inneholder krydder som har en kjølende, lett beroligende og lindrende virkning på fordøyelsen. Er spesielt bra for å lindre halsbrann og sure oppstøt, mot for mye varme, overfølsomhet, i tillegg til irritasjon og sinne.

Krydder og urter er ikke bare flotte smaksforsterkere - de kommer med terapeutiske egenskaper også. Våre 3 krydderblandinger inneholder alle de seks smakene som Ayurveda opererer med. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle 6 smakene - søtt, surt, salt, bittert, astringent (snurpende) og sterkt.

Surr Churna i ghee (klaret smør), evt. olje, og tilsett til dine retter; til supper, stuinger og sauser, eller strø over ferdig tilberedte grønnsaker, ris eller annen mat ved bordet. Praktisk og velsmakende.

Spisskummen styrker fordøyelsen og fjerner slaggstoffer.

Ingefær er et varmende krydder. Det hjelper fordøyelsen og fremmer appetitten.

Gurkemeie er veldig utbredt i ayurvedisk matlaging. Dette allsidige vidunderkrydderet sies å hjelpe leveren, opprettholde det sunne kolesterolet, fremme en sunn reaksjon på allergener, stimulere fordøyelsen, og bedre immuniteten. Den er også en antioksidant.

Kanel brukes til å balansere fordøyelsen.

Koriander er et krydder som balanserer både vata, pitta og kapha og er derfor høyt verdsatt i Ayurveda. Det er et kjølende krydder og bidrar med søt og snerpende smak. I ayurvediske tekster sies det at den er bra for fordøyelsen, styrker appetitten, motvirker lette allergiplager og også bidrar til å rense blodet.

Fennikel er svært bra for fordøyelsen. Det fungerer som en generell toner for fordøyelsessystemet, og er spesielt bra for å styrke agni (fordøyelsesilden), uten å overstimulere Pitta (ildelementet).

Kardemomme er en av de beste og tryggeste urtene for å stimulere fordøyelsen.

Bruksområder:

  • Tilsett retter under matlagingen.
  • La stå på bordet og tilsett til ferdige retter til hvert måltid.
  • Bland i olje som en salatdressing.
  • Dryss på popcorn.
Produktdata

Produktdata

Aktive ingredienser
Spisskummen (Cuminum cyminum)
Ingefær (Zingiber officinale)
Gurkemeie (Curcuma longa)
Kanel (Cinnamomum zeylanicum)
Koriander (Coriandrum sativum)
Fennikel (Foeniculum vulgare)
Kardemomme (Elettaria cardamomum)
Salt
Glucose
Andre ingredienser -
Produkttype Krydder
Inneholder Pulver - 100g
Produsent Maharishi Ayurveda
Omtaler
Tilbake til toppen