Trikatu er en klassisk ayurvedisk urteblanding som består av ingefær, svart pepper og lang pepper. Vår Trikatu blanding har også en liten del nellik i seg. Urtene i produktet jobber sammen for å styrke fordøyelseskraften, som kalles Agni i Ayurveda. Agni refererer til fordøyelse både i fordøyelsessystemet, men også fordøyelsen i de enkelte celler i kroppen.

Trikatu styrker fordøyelseskraften

Trikatu gir en mer effektiv fordøyelse både i magen og på cellenivå, samtidig som produktet fremmer bedre tilførsel av galle i fordøyelsesprosessen. Den fremmer en sunn detox av kroppen og en mer effektiv fordøyelse av fett. Urtene i produktet gir varme til fordøyelsesprosessen, slik at maten blir bedre fordøyd, næringsopptaket mer effektivt, samtidig som fordøyelsen fjerner slaggstoffer mer effektivt.

Fordøyelsen er den første kroppsfunksjonen som blir skadelidende når vi er stresset og følelsene er i opprør. Hvis vi i tillegg spiser mens vi springer rundt og prøver å få gjort dagens gjøremål eller spiser usunn og tungt fordøyelig mat, blir fordøyelsen lett treg og lite effektiv. I henhold til Ayurveda begynner de fleste ubalanser med at fordøyelseskraften blir nedsatt.

Trikatu er et effektivt verktøy for å revitalisere fordøyelsen, styrke forbrenningskraften og hjelpe kroppen å bli kvitt oppsamlede slaggstoffer. Du kan ta den 15 minutter før maten (eller rett før du spiser hvis du glemmer det). Den er spesielt bra å ta hvis du spiser ute eller skal spise et tungt, fett måltid.

Den er også lett slimløsende og styrker lungene og luftveiene. Du skal være forsiktig med Trikatu hvis du har mye pitta, d.v.s. mye varmeoverskudd i kroppen.