http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Ayurvediske vekttreningsprinsipper

Ayurvedisk vektrening er en gammel treningsmetode som er super god trening for kropp og sinn. Det er viktig med fokus på pust og puls. Dette vil gi deg en treningsøkt som bygger deg opp. Den vil gi deg mer energi, skape indre glede, gjøre at du takler stress bedre og sjelden eller aldri gi deg skader.

Hvordan er ayurvedisk trening bygget opp?

Det er noen prinsipper som er viktig når du skal trene ayurvedisk. Du trener med 50% av hva du kan klare på hver vekttreningsøvelse. Puls er viktig, og det er en fordel å trene med pulsklokke. Treningen deles i 6 faser, 1) oppvarmingsfase, 2) hvilefase, 3)oppmerksomhetsfasen, 4) utøvelsesfasen, 5) nedtrappingsfasen og 6) avsluttingsfasen.

Å puste med nesen

Barn er naturlige nesepustere. Når de leker, spiser eller sover puster de uanstrengt og naturlig via nesen. Det betyr at en gang pustet du også kun via nesen. Om du ikke har en skade eller en blokkering i nesen, anbefaler via at du puster via nesen når du trener. For å lære å puste riktig med nesen gå til denne linken på Youtube.

Hvilken puls bør du ha?

Start dagen med å sjekke hvilepulsen din. Om den er pluss eller minus 10 i forhold til dagen før bør du ikke trene. OTR(Optimale Trenings Raten) finner du ved å ta makspuls pluss hvilepuls og dele på to.  I fase 1,2,5og 6 skal din makspuls være OTR minus 30. Det vil si at om du er 40 år og har en maks puls på 180 og en hvilepuls på 50 er din OTR 180 + 50 = 230/2 = 115. Og din makspuls i fase 1,2,5 og 6 skal være 115 – 30 = 85. Her er en god artikkel fra klikk.no som forteller hvordan du kan finne din makspuls.

Slik er det ayurvediske vekttreningsprogrammet

1)Den ultimate oppvarming

Soløvelsen er en enkel yoga øvelse som er perfekt å bruke når du skal starte og avslutte en trening. Start treningen din med 3 runder med pranayama. Den har en veldig god innflytelse på ditt eget velbefinnende, din kropp og ditt sinn. De gamle yogier har visst dette i årtusener, for de har utviklet og studert vitenskapen om å puste riktig. Å mestre å trene kun ved å puste med nesen kan ta lang tid, og krever mye trening. Følg lenken for å se en demo av soløvelsen.

2) Hvilefasen

Start med å gå på tredemølle eller med lette vekter, her er fokus på å gjøre øvelsene teknisk riktig. Ha fokus på de musklene du bruker. Målet er å få nok oksygen til musklene dine, og gjøre kroppen klar for å trene. Hele oppvarmingen inklusiv yoga øvelsen tar ca 20 minutter.

3) Oppmerksomhetsfasen

Nå begynner selve vekttreningen. Når du begynner med ayurvedisk vekttrening kan det være vanskelig å telle antall repetisjoner, når du skal ha fokus på puls og pust. Så i begynnelsen, anbefaler vi å ta maks antall repetisjoner du klarer  på hver øvelse. Tren to til tre muskelgrupper pr. trening. Varier treningen og ha det gøy. Ikke tren de samme muskelgruppene to dager på rad. Hver uke bør du teste hva du maks kan løfte på hver enkelt øvelse. Neste uke bør du trene med 50% av dette.

4) Utøvelsesfasen

Det finnes fire monitorer som skal være tilstede før man beveger seg over i utøvelsesfasen.

  1. Hjerteraten (pulsen) må være riktig
  2. Pusteraten må være riktig (pust via nesen)
  3. Bevisstheten, oppmerksomheten, fokusen må være ensrettet på det en gjør. Ikke splitt sinnet i mange retninger.
  4. Riktig utøvelse, riktig teknikk form eller korrekt øvelse. Når disse fire elementer er på plass, er det intimkontakt mellom sinn og kropp. Dette gir velvære og gjør en vel forberedt til utøvelsesfasen.

Etter hvert som du begynner å føle deg komfortabel med treningsformen og kan du begynne å variere treningen mer. Du kan for eksempel trene med seks til åtte repitisjoner på hver øvelse. Bruke tre forskjellige øvelser på biceps og tre forskjellige øvelser på bryst. Når du nå føler at du har mye energi, skal du øke intensiteten men ikke pulsen. Mister du gleden eller følelsen av velvære må du redusere aktiviteten til du finner nivået hvor alle indikasjoner på balanse er tilstede.

5) Nedtrappingsfasen

Du trapper ned treningen på samme måte som du startet i hvilefasen. Ned med pulsen og fokus på bevegelse og pust. Husk OTR minus 30.

6) Avsluttningsfasen

Du avslutter med to til tre runder med soløvelsen. Det er viktig å gjøre dette, fordi en skal ha ut avfallstoffer fra musklene. Pluss at du gjør kroppen klar for neste treningsdag. Om du ønsker å lese mer om generell ayurvedisk trening eller om hvilken type trening som passer best for deg, klikk her.

, , ,

2 kommentarer til Ayurvediske vekttreningsprinsipper

  1. anita 14 mai, 2014 at 19:17 #

    Det kunne jo vært fint med et kurs 🙂

  2. kari nesheim hauge 19 februar, 2015 at 19:22 #

    Kva med eit kurs????????

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.