http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

En komplett ayurvedisk rensekur for fordøyelsen

I Ayurveda legger man stor vekt på fordøyelsen. Å ha en velfungerende fordøyelse er viktigere enn maten du spiser. Uten en god fordøyelseskraft blir den sunneste mat til toksiner. En viktig faktor for å holde fordøyelsen i gjenge er å rense lever og tarmsystemet jevnlig. Det finnes mange ulike teknikker for å rense fordøyelsen. Den kraftigste, men også dyreste og mest tidskrevende er å ta en Panchakarmakur. I Norge kan dette gjøres på Maharishi Ayurveda Helsesenter på Mesnali. En billigere og enklere rens av fordøyelsen kan gjøres ved hjelp av ulike urtepreparater. De to viktigste er Triphala Plus og Livogard.

Triphala PlusTriphala Plus

Triphala betyr tre frukter og er en sentral Ayurvedisk urtekombinasjon som består av Indisk stikkelsbær – amla (Emblica officinalis), bibhitaki (Terminalia belerica) og haritaki (Terminalia chebula). Triphala virker lett avførende og har en rensende effekt på tarmen. Den virker regenererende, gir energi og kan rydde opp i  mange fordøyelses problemer. Triphala kan brukes over lang tid uten skadevirkninger – snarere tvert i mot den bygger opp tarmen istedet for å skape avhengighet. Urtene i Triphala har en godt dokumentert regenererende effekt:

Amla – Indisk stikkelsbær (Emblica officinalis)

Amla er en av de viktigste urtene i Ayurveda. Den er rik på C vitamin – inneholder 160 ganger mer enn et eple. Den inneholder mineraler (Cr, Zn Cu), aminosyrer (glutaminsyre), organiske syrer (garvesyre) og er rik på superoksid dismutase noe som gir den en kraftig antioksiderende virkning. Amla inneholder 5 av 6 smaker (ikke salt), noe som gjør at den balanserer alle 3 doshaer (vata, pitta og kapha).

Bibhitaki (Terminalia Belerica)

Bibitaki er en frukt med en rekke fremtredende helsefordeler. Den er en kraftig antioksidant, inneholder gallinsyre som er bra for nyrene, den reduserer lett forhøyet kolesterol og virker stimulerende og styrkende på fordøyelsen

Haritaki (Terminalia Chebula)

Haritaki er et stort tre som vokser i India. I Triphala bruker man frukten, men både rot og bark blir brukt i Ayurvedisk medisin. Frukten inneholder ca. 30% astringente syrer. Den stimulerer fordøyelsen og virker lett avførende. Videre er den god for hjertet, stimulerer immunforsvaret og kan lindre  hoste og lette astmatiske plager.

LivogardLeverrens

Leverens oppgaver er blant annet å bryte ned avfallsstoffer, rense blodet og bygge opp en rekke næringsstoffer. Leveren er kroppens viktigste filter. Den renser ut avfallsstoffer, bidrar til å holde blodet rent, fjerner sukker fra blodet og skiller ut kolesterol gjennom gallen. En sterk leverfunksjon forbedrer hudens kvalitet. Livogard er en urteblandiung som styrker leverfunksjonen. Produktet inneholder bitterstoffer som styrker lever og galle (Terminalia chebula, Andrographis paniculata, gurkemeje, Terminalia belerica, Swertia chirata), blodrensende urter som også reduserer avfallsstoffer i leveren (Andrographis paniculata, Emblica officinalis, Terminala belerica, pistasietre) og urter som styrker forbrenning og fordøyelse (Ingefær, langpepper, gurkemeje, Terminala chebula, Terminalia belerica, bukkehornsfrø, Andrographis paniculata, carum copticum).

Helseeffekter fra rensepakken

Ved å ta en kur med Triphala Plus og Livogard en gang eller to i året sørger man for at tarmsystem og lever renses regelmessig. Dette fører til at disse organene begynner å fungere mer effektivt, noe som også gjør at utskilling av avfallstoffer fra kroppen blir mer effektiv. I ayurveda regnes ama eller slaggstoffer som den viktigste årsaken til helseproblemer. Det er derfor viktig å rense lever og fordøyelse for å forebygge problemer. Triphala Plus og Livogard selges i de fleste helsekostforretninger i Norge. De kan også kjøpes her.

, , , , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.