http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Feriemage – hvordan unngå magetrøbbel på ferieturen

 • Skriv inn din epost adresse under for å motta 15% rabattkode på Rensepakken for fordøyelsen!

 • Skriver du inn din epostadresse vil du motta 2 eposter angående rabattkoden. Dersom du ikke er registrert i vårt epost system fra før, vil du ikke motta flere eposter enn disse.

 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Feriemage er sannsynligvis en av de største feriespoilerne for nordmenn på reise utenfor Skandinavia. Det er heldigvis en del ting du kan gjøre for å unngå magetrøbbel i ferien, både før reisen og under reisen.

Tiltak mot feriemage under reisen

Når du er på ferie i varmere strøk er det viktig å være påpasselig med hva du spiser og drikker. Her en noen gode råd:

 1. Spis varm, godt tilberedt mat. Unngå rå mat. Ikke spis salat.
 2. Unngå softis, da det kan være en bakteriebombe.
 3. Vær forsiktig med å drikke fra bokser da det kan være mye uhumskheter utenpå boksen.
 4. Drikk vann fra flaske eller kok vannet.
 5. Vær forsiktig med kalde sauser, dressinger og majones.
 6. Ta gjerne en titt på kjøkkenet for å sjekke hygienen før du spiser på en restaurant.
 7. Leveren din er den beste sykeforsikringen du har. Sørg for å ikke belaste leveren for mye: Unngå tung fet mat, store mengder is og søtsaker og store mengder alkohol.
 8. Vask hendene før du spiser.

Tiltak mot feriemage før reisen

En sterk fordøyelseskraft, velfungerende lever og en sunn tarmflora er avgjørende for å få en god motstandskraft mot fremmede bakterier i varme strøk. Mange tar probiotika for magen, og dette kan være en løsning hvis fordøyelseskraften er svak. Imidlertid er probiotika en løsning på symptomnivå og vil ikke gjøre så mye for å balansere den underliggende årsaken til en svekket fordøyelse og leverfunksjonen. I Ayurveda, verdens eldste helsevitenskap, snakker man om Agni som betyr fordøyelsekraften både i magen og på cellenivå. Hvis Agni ikke fungerer så godt, oppstår ama som er et samlebegrep på ufordøyd materiale som legger seg i kroppen og blokkerer funksjonen til de ulike systemer og blokkerer kroppens transportkanaler for næring og energi.

Når det er mye ama/slaggstoffer i magen og tarmene gir det næring til uønskede bakterier i tarmfloraen. Dette gjør deg lett mottakelig for infeksjoner og fremmende bakterier når du er på ferie. Ayurveda har en rekke råd for å styrke agni/fordøyelseskraften og redusere ama/slaggstoffer:

 1. Ikke spis mer enn du kan fordøye. Du bør føle deg lett og opplagt etter maten.
 2. Unngå å spise før forrige måltid er fordøyd. Sult er tegn på at du er klar for et nytt måltid. Hvis du har mye ama/slaggstoffer i fordøyelsen, vil du kanskje ikke føle så mye sult. Hvis det er tilfellet, la det gå minst 3-4 timer mellom måltidene.
 3. Spis fortrinnsvis varm, lett fordøyelig mat.
 4. Spis i en rolig og positiv atmosfære.
 5. Sitt ned når du spiser. Ikke les eller se på tv under måltidet.
 6. Unngå iskalde drikker til maten. Små slurker med varmt eller romstemperert vann er ok.
 7. Bruk krydder i maten, men unngå veldig varmende krydder som chili. (Litt ingefær og svart pepper er ok, hvis du ønsker litt sterk mat).
 8. Ta urter som styrker fordøyelse og lever: Maharishi Ayurveda’s løsning: Triphala Plus og Livogard.

Urter mot feriemage

Triphala Plus og Livogard gir deg en effektiv beskyttelse mot feriemage. Triphala Plus motvirker treg mage og renser tarmen for ama/slaggstoffer, slik at bakteriefloraen i tarmsystemet blir sunn og virksom. Videre styrker Triphala Plus agni/fordøyelseskraften, slik at kroppen bedre klarer å håndtere fremmede bakterier når du oppholder deg på sydlige breddegrader.

Livogard styrker leverfunksjonen. Leveren er kroppens viktigste rensefilter og er sammen med fordøyelsestrakten din viktigste beskyttelse når du er på reise. Livogard består av bitre urter som gir en mer effektiv lever. Ved å ta Triphala Plus og Livogard sammen oppnår du en effektiv beskyttelse mot fremmede elementer som kan gi deg magetrøbbel på ferie. Klikk her for å lese mer om kombinasjonen av Triphala Plus og Livogard.

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.