http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Hvorfor Ayurveda?

Dr. Triguna i Oslo 1994

Den 5. mars i år feiret Maharishi Ayur-Ved Produkter AS 20 år. For oss som jobber med dette, var det litt av en milepæl, og samtidig en anledning for refleksjon og ettertanke. Selskapet ble startet med en kapital på 1000 pakker røkelse og 20 bøker av Deepak Chopra, en gjeld på 10 000 kroner og uten noen som helst anelse om hvor vi skulle få kapital til å drive fra. At selskapet har blitt 20 år og overlevd i et tildels tøft marked, er ene og alene takket være en indre driv og inspirasjon fra dem som har holdt på i alle disse årene og mange gode kunder som forhåpentligvis har hatt glede av produktene.

Det som har skapt denne driven er først og fremst en mengde gode erfaringer med Ayurveda. Første gang jeg for alvor fikk øynene opp for helsesystemet, var da en venn av meg i 1984 hadde vært i Nederland og truffet Dr. B.D.Triguna, som er en av 3 leger som sammen med Maharishi Mahesh Yogi startet det man kaller Maharishi Ayurveda, med formål å få frem de opprinnelige og mest virkningsfulle behandlingsformene i Ayurveda – Indias urgamle vitenskap om helse.

Kåre hadde fått problemer med prostata med en kraftig svie hver gang han urinerte. Av legene på Haukeland sykehus hadde han fått beskjed om at dette var prostatitt og det var ingenting å gjøre noe med og at han måtte forvente å leve med det resten av livet. For en mann i slutten av 20 årene var ikke det noe spesielt hyggelig. I Nederland tok Dr. Triguna, som er ekspert på ayurvedisk pulsdiagnose, pulsen hans i noen sekunder og kunne fortelle at han for noen år siden hadde hatt nyregrus som hadde laget en rift i prostata. Fordi urinen var surere enn den burde, ville ikke dette såret gro og det gav problemer når han urinerte. Det eneste som måtte til var å kjøpe noen enkle krydder på helsekosten og lage te av det. Etter noen uker med teen var problemet borte.

Ayurvedisk pulsdiagnose

Denne historien inspirerte meg så mye at da det, året etterpå, ble åpnet for en kortere ayurvedisk utdannelse som behandler på klinikker, hoppet jeg på denne. Jeg hadde selv slitt med tildels plagsomme symptomer i fordøyelsen i noen år, og det å kunne sette seg inn i Ayurveda på denne måten, gav meg en verktøyskasse for helsen som jeg har hatt glede av i mer enn 25 år. Det som fra første stund har fascinert meg med Ayurveda, er at det meste som anbefales er basert på logikk og sunn fornuft. Hvil når du er trett, spis når du er sulten, tøm tarmen hver morgen, spis det største måltidet midt på dagen når fordøyelsen er sterkest, er alle enkle råd, men hvis man følger dem, gir det en enorm helsegevinst.

Hvis det er ett enkelt råd jeg mer enn noe har merket meg virker, så er det at det viktigste man kan gjøre for helsen er å holde stressnivået under kontroll og sørge for at fordøyelsen alltid kan fordøye den maten du inntar. Etter å ha vært oversetter på nærmere 1000 helsekonsultasjoner og solgt mer enn 1 million produkter i løpet av 20 år, har jeg opplevd at dette er noe de fleste sliter med.

Av resultater som har vært publisert i ukeblader kan nevnes lille Markus som ble kvitt astma ved hjelp av enkle urteblandinger, Stig fra Bergen som i løpet av et år gikk fra 25 til 100% i lungekapasitet med de samme urtene, Jon fra Ålesund som etter et liv som allergiker endelig kunne gå våren i møte uten pollenplager takket være ayurveda. Listen er lang og inkluderer utbrenthet, halsbrann, fordøyelser som ikke fungerer, barnløshet, overgangsplager, stress og mental uro og generell helse.

Mitt råd til alle, etter å ha levd med Ayurveda i 25 år, er: sett dere inn i kunnskapen, bruk den og jeg kan garantere et rikere og friskere liv med mer overskudd og livsglede. Vi har laget en rekke artikler og ebøker som vi gjerne vil presentere i de kommende uker og måneder. Som en start vil jeg anbefale at du følger denne linken og leser den påfølgende artikkelen om Ayurveda og deretter laster ned en gratis e-bok som det er linket til i slutten av artikkelen.

Har du hatt noen resultater med Ayurveda? Del dem gjerne med oss andre!

, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.