http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Hvorfor er det viktig med en god leverfunksjon

Leveren er kroppens viktigste filter. Den er et kjertelorgan som måler ca. 15-16 cm i dybden og ca 20 cm på tvers. Leveren er sentralt i stoffskiftet og bearbeider næringsstoffene som fordøyelsen har produsert slik at cellene i kroppen kan bruke dem. Leveren renser ut avfallstoffer og hjelper til å holde blodet rent. Leveren fjerner også fett fra blodet og hjelper derved til å balansere kolesterol og triglyserid nivået vårt.

Ayurveda og leveren

I ayurvedisk medisin, det tradisjonelle helsesystemet i India, legger man stor vekt på leveren. Man anser leveren som helt essensiell hvis man ønsker å holde kroppen ren for slaggstoffer, kalt ama i Ayurveda. Hvis man spiser for tung og fet mat, vil leverfunksjonen over tid bli svekket. Dette fører til oppsamling av slaggstoffer eller ama i kroppen og fører til en rekke helseproblemer. Hvis man får en del ama i blodet kan dette føre til hudproblemer fordi urenhetene kommer ut gjennom huden istedet for å bli skillt ut gjennom fordøyelsen.

Leverrens

Biktre grønnsaker og urter er spesielt bra for leveren. Leveren er et pitta organ og de bitre smakene er bra for leverfunksjonen. I Ayurveda anbefaler man en leverkur et par ganger i året. Skal man rense leveren er det spesielt viktig at man sørger for at man ikke har treg mage. Hvis tarmen ikke tømmes kan man risikere at giftsoffene som renses ut via leveren ikke kommer ut gjennom fordøyelseskanalen, men istedenfor blir resirkulert i kroppen.

1. Ta 1 tablett Livogard med varmt vann etter de to største måltidene.

Livogard er en urteblanding som inneholder urter med bitterstoffer som styrker lever og galle (Terminalia chebula, Andrographis paniculata, gurkemeje, Terminalia belerica, Swertia chirata), urter som er blodrensende/reduserer avfallsstoffer i leveren (Andrographis paniculata, Emblica officinalis, Terminala belerica, pistasietre) og urter som styrker forbrenning og fordøyelse (ingefær, langpepper, gurkemeie, Terminala chebula, Terminalia belerica, bukkehornsfrø, Andrographis paniculata, carum copticum). Ta Livogard i en måned to ganger i året. Gjerne i januar for å bli kvitt slaggstoffene etter julematen.

2. Ta 2-4 tabletter Triphala Plus ved sengetid med varmt vann for å få tømt tarmen om morgenen.

Triphala Plus virker lett avførende og kan tas over lengre tid fordi den ikke skaper avhengighet men bygger opp tarmen. Ved å ta Triphala Plus om kvelden vil man lettere kunne tømme tarmen om morgenen ogderved bli kvitt toksinene som Livogard renser ut.

Detox

Ayurveda er et meget omfattende helsesystem. det tar for seg alle sider av livet og har som formål å perfeksjonere helsen enten man er frisk eller har helseproblemer. Ayurvedta har en omfattende kunnskap om detox, hvodan man skal rense kroppen for toksiner. Følg linken for mer informasjon.

Likte du innlegget? Er du helt uenig? Gi oss en kommentar uansett!

, , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.