http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Lassi – en yogurtdrikk som styrker fordøyelsen

Yogurt er kjent for å bedre bakteriesammensetningen i magen og dermed styrke fordøyelsen. I Ayurveda sier man imidlertid at yoghurt kan øke pitta og kan derved gi problemer med sure oppstøt og halsbrann. For å ta vekk den pittaøkende effekten av yogurt kan du ta den i form av lassi. Søt lassi består av 1 del naturell yoghurt som blandes med 2-4 deler vann. Ha i en klype kardemomme og enten honning eller rårørsukker. Bland i blender/med stavmikser i ca. 1 minutt.

Melkesyrebakteriene i lassien hjelper til å fukte mage og tarmer og styrker fordøyelsen. Lassi hjelper til å redusere luft i magen og oppblåsthet. Det smaker godt og kan gjøre måltidet mer tilfredsstillende og nærende. Lassi er også godt hvis måltidet er svært sterkt (slik som sterk indisk mat med chili i etc.). Det finnes mange oppskrifter på lassi. Det vanlige er at man enten spiser søt lassi som er beskrevet i teksten over, eller at lassien har en mer salt og krydret smak.

Her er en oppskrift som er meget god mot oppblåsthet og luft i magen:

  • 1 kopp romstemperert vann
  • 1/4 kopp frisk naturell (helst hjemmelaget) yogurt
  • 1 klype malt ingefær
  • 1 klype malt spisskommen
  • 1 klype malt koriander
  • 1 klype salt

Ha i en blender/stavmikser og bland i ca. 1 minutt. Drikk blandingen etter lunsj. Det er ikke anbefalt å ta surmelksprodukter om kvelden da de kan være tungt fordøyelig og derved skape toksiner i kroppen. I tillegg til å ha en god effekt på luft i magen er lassi også meget effektiv til å lindre halsbrann og sure oppstøt.

Her kan du få flere tips for fordøyelsen.

,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.