http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Peace of Mind – Lett beroligende urter mot stress

Stress er vår tids folkesykdom. WHO mener stress blir en av de viktigste kilder til sykdom innen 2020. Tall fra Statens Institut for Folkesundhed i Danmark slår fast at  mer enn 430 000 dansker eller så mye som 8-10% av befolkningen har symptomer på alvorlig stress hver dag. Det er ingen grunn til å tro at ting er så mye bedre i Norge.

Hva gjør stress med oss?

Stress en en naturlig reaksjon som har til hensikt å mobilisere kroppen til aktivitet i en faresituasjon. I steinalderen var dette reaksjonen som holdt oss i live når vi plutselig sto overfor en livstruende fare som ville dyr eller fiendtlige mennesker. Når det oppstår en stressreaksjon øker pustefrekvensen, blodtrykket stiger, blodgjennomstrømningen øker i hjerne og muskler men senkes i fordøyelsen, pupillene utvides, stresshormoner utløses, musklene spennes, leveren frigjør glukose som energi til musklene og blodets koaguleringsevne økes slik at blødninger fra dypere sår blir mindre risikable.

I en akutt faresituasjon er disse reaksjonene kjærkomne og nødvendige. Problemet er at man utsettes for så mye mer press og forventning i dag at disse reaksjonene kan bli alt for hyppige, eller kanskje de ikke slås av i det hele tatt. Når dette skjer fungerer ikke stressreaksjonene som en beskyttelse mot noe truende, men blir i seg selv truende og farlige for kroppen.

Peace of Mind – urteblanding mot stress

I Ayurveda – beskrives en gruppe urter som har en spesielt gunstig virkning mot stress, virker lett beroligende på en overaktiv hjerne uten å sløve, og som er god til å øke konsentrasjon og hukommelse.

En av de viktigste urtene i denne kategorien kalles Brahmi i Ayurveda. På latin kalles den Bacopa monnieri.  Dette er en urt som tradisjonelt er brukt til å motvirke lett uro, bedre hukommelsen og bedre evnen til å fokusere.

Det har vært gjort en del interessante studier på Bacopa monnieri som viser at den har evnen til å bedre hukommelse og kognitiv evne hos friske eldre. Videre har forskning vist at Bacopa monnieri bedrer evnen til å ta opp ny informasjon og å holde på det man lærer. I forsøk med rotter har Bacopa monnieri også vist seg å kunne forbedre hjernens evne til å takle stress.

Bacopa monnieri er hovedingrediensen i produktet Peace of Mind. Dette er en urteblanding basert på gamle ayurvediske skrifter. Peace of Mind virker lett beroligende og bedrer hukommelse og konsentrasjon. Peace of Mind motviker hyperaktiv adferd og bedrer even til å tåle stress.

Du kan kjøpe Peace of Mind i mange av landets helsekostbutikker. Du finner den også på www.ayurved.no

Øverst på siden her finner du en video som går mer i detaljer om stress og Peace of Mind.

 

 

, , , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.