http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Pollen – Vårens mareritt

Det er tiden igjen. Da øynene renner, halsen klør og livet er kjipt. Våren er på vei og er du en av en million nordmenn som har lettere eller mer plagsomme symptomer i pollensesongen, går du en tøff tid i møte. Våren er egentlig en flott tid med naturen som våkner til liv. Men mange av oss kunne godt klart oss uten det ekstra livet som skapes i slimhinnene våre på grunn av trær og planter som slenger ut milliarder av pollen.

Ayurvedas forklaring på Allergiplager

Ayurveda, Indias urgamle vitenskap om helse, har en interessant teori om allergiplager. Som så mange andre ubalanser regnes også allergiplager som et problem forårsaket av ama eller slaggstoffer som samler seg opp i kroppen. Ama utvikles når maten ikke blir ordentlig fordøyd. Dette kan komme av at du spiser feil mat i henhold til din konstitusjon, spiser matvarer som ikke passer sammen, som yoghurt sammen med melk, juice sammen med melk og kjøtt eller fisk med melk. Å spise tungt fordøyelig mat, rester eller mat med mye konserveringsmidler regelmessig, gir også problemer.

Videre sier Ayurveda at det viktigste elementet i kostholdet er å sørge for å ha en god forbrenning. Hvis fordøyelseskraften er svak vil det produseres toksiner i kroppen. Når fordøyelsen ikke klarer å fordøye maten ordentlig, samler ufordøyd mat seg i kroppen og blir til avfallstoffer (ama). Hvis ikke toksinene utskilles, vil de etter en tid bli ført rundt i systemet. Toksinene blokkerer kroppens transportkanaler og reagerer med kroppens vev og organer, noe som fører til at kroppens funksjoner forstyrres. Ayurveda forteller at allergier oppstår når toksinene begynner å forstyrre immunsystemets virke.

Hvordan løses problemet med lette allergiplager?

Det første du må gjøre er å rense ut toksinene. Deretter må du skape balanse i immunsystemet. Hvis du har problemer med pollen, er det lurt å starte utrensingen før våren kommer. Om vinteren er det vanlig at folk spiser tungt fordøyelig mat på grunn av det kalde været. Hvis maten ikke fordøyes skikkelig, kan det i seg selv være nok til å skape nye toksiner.

Det er viktig at du blir kvitt vinterens giftstoffer før våren kommer. Hvis ikke, begynner du sesongen med et immunsystem som ikke er fleksibelt nok til å tilpasse seg vårens pollen.

Tips til utrensing av avfallsstoffer

  • Få tilstrekkelig hvile – i seng før 22.00 stå opp før 06.00. Dette gjør at kroppens naturlige renseprosesser fungerer optimalt.
  • Spis sunn, næringsrik, lett fordøyelig mat.
  • Spis flere grønnsaker og naturlige antioksidanter.
  • Spis søt og saftig frukt.
  • Drikk rikelig med rent, kokt vann for å skylle avfallsstoffene ut. I 2-4 uker kan du drikke kokt vann hver 1/2 time.
  • Ta utrensende urter som Triphala Plus og LivoGard for å rense fordøyelse og lever.

Hvis du vil lese mer om ayurveda og detox kan du trykke på denne linken.

 

 

, , , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.