http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Potetgull er salt og fettbomber – her er noen sunnere alternativ

VG nett har testen 16 norske potetgulltyper med tanke på innhold av fett, salt og kalorier. Ikke helt uventet er konklusjonen at potetgull ikke er helsekost. Bestselgeren på markedet er den mest fettrike og selv med økologisk olje og poteter er ikke potetgull spesielt bra for helsen.

Potetgull inneholder ofte solsikkeolje som gir tilskudd av omega 6 som de fleste av oss allerede for for mye av. Fettinnholdet er noen ganger så høyt at det kommer opp i 35%. Potetgull gir mye fett salt og kalorier men lite andre næringsstoffer. Spørsmålet er hva finnes det av sunnere alternativer?

Ayurveda, Indias urgamle helsesytem anbefaler oss å ikke innta større mengder av matvarer som potetgull. I Ayurveda vil man heller anbefale å bruke nøtter som snack. Mandler og cashewnøtter er spesielt anbefalt da de er nærende og balanserende på helsen.

I Ayurveda ser man både på den fysike og den psykiske påvirkning fra mat. Mandler er sett på som å være spesielt god til å fremme en positiv mental energi. I tillegg er de god for energi. Ayurveda anbefaler å ta mandlene uten skall, la den ligge i vann over natten og ta av skallet. Dette tar vekk den varmende kvaliteten til mandlene og gjør dem mer lett fordøyelig.

Cashewnøtter er også ansett som å være sunt. Cashew smaker godt og er et godt tilskudd av proteiner spesielt for vegetarianere. Cashewnøtter i moderate mengder kan spises av alle. Man bør imidlertid ikke overdrive mengdene fordi det kan være hardt å fordøye store mengder cashewnøtter.

Peanøtter er ikke anbefalt i Ayurveda. Peanøtter regnes som bønner og ikke som nøtter i ayurvediksk tenkning. De er tungt fordøyelig og gir en følelse av sløvhet i kropp og sinn. Det er bedre å bruke mandel eller cashew pålegg enn peanøttsmør på maten.

Ayurveda har en meget omfattende kunnskap om hvordan man bør spise og om helsefremmende daglige rutiner. For mer info følg linken.

Likte du innlegget? Er du helt uenig? Gi oss en kommentar uansett!

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.