http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Råd mot bakrus

I en artikkel på Klikk.no står det en del interessant informasjon om hvordan man kan lindre bakrus. I følge artikkelen er det ikke noen enkeltstående grunn til bakrusen og heller ikke noen absolutt kur for den bortsett fra å holde seg unna alkoholen. Bakrus oppstår som et resultat av metanolforgiftning, væskemangel, fordøyelses irritasjoner, lavt blodsukker og ujevn døgnrytme.

I tillegg til å få nok hvile og ta tiden til hjelp, påpeker artikkelen at man må drikke mye vann dagen derpå. Kroppen blir dehydrert av alkoholen og vann hjelper på problemene. En reparasjonspils om morgenen bremser nedbrytningshastigheten på metanol som finnes i små mengder i alkoholen. Når metanol blir brutt ned utskilles noen giftstoffer som forsterker bakrusen. En morgenpils motvirker dette.

Urter

Vi som driver i urtebransjen har erfaring med at det finnes også en del urter som  hjelper på plager som oppstår dagen derpå. Urter som amla (indisk stikkelsbær), Asparagus racemosus og Terminalia belerica beskytter slimhinnene i magen.  Slimhinnene irriteres kraftig av alkoholen noe som er en av hovedårakene til mageproblemer etter en hard fest. Urter som amla (indisk stikkelsbær), roseblader og kassiakanel motvirker også surheten fra alkoholen, slik at fordøyelsen fungerer bedre dagen derpå.

I tillegg finnes det også en del urter som styrker leveren. Andrograpis paniculata (kalt kan yang i Kina) og Terminalia chebula som er mye brukt i Ayurvedisk medisin for å styrke leveren. Leveren får som kjent mye juling av alkoholen og trenger å styrkes. Det vil gjøre at nedbrytningen av alkoholen går mer smertefritt.

For å ta opp urtene er det viktig å ta dem med lunkent eller varmt vann. Dette hjelper på opptaket og virkning og påvirker også dehydreringen fra alkoholen i positiv retning. Det finnes en del ayurvediske urteblandinger som er effektive mot bakrus. Her kan du lese mer om dem.

, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.