http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Vær søvnig ikke utslitt når du legger deg

Er du utslitt, og ikke bare søvning, blir søvnen mindre effektiv.

søvnigHvis du ønsker en god natts søvn og vil at søvnen skal gi deg dyp hvile, må du ikke være overtrøtt når du skal sove. Er du overtrøtt vil du enten få problemer med å sove, eller du vil våkne neste morgen uten å være uthvilt.

Hvordan kan man gå fra å være utslitt til å bli søvnig?

Hemmeligheten bak en god, dyp nattesøvn er å forberede seg godt til søvnen. I Ayurveda anbefales det at du frisker deg opp før du sover. Dette kan gjøres på flere måter:

  1. Et glass varmt vann gir energi til kroppen og styrker fordøyelsen og frisker deg opp før sengetid.
  2. Drikk en kopp kokt melk. Varm melk er en energigiver. Ved å ta en liten teskje ghee i melken smører du fordøyelsen og gir næring og ro til hjernen. Varm melk er den beste måten å friske opp en overtrøtt kropp. Hvis du er mentalt utslitt kan en klype muskatnøtt i melken hjelpe deg å bli søvnig.
  3. Massér fotsålene med noen dråper sesamolje. Mange av nervebanene i kroppen ender under fotsålene. Å gi fotsålene en liten massasje med olje, frisker opp alle deler av kroppen og gjør deg klar for en god natts søvn.
  4. Hvis du er veldig utslitt, kan et fotbad i varmt vann med litt salt i (helst Himalayasalt), friske deg opp og ta brodden av trøttheten. Fotbadet vil istedenfor gjøre deg behagelig søvnig, slik at kvaliteten på nattesøvnen blir bedre.

Urter for søvn

I tillegg til rådene over, kan det også hjelpe å ta urter for å bedre nattesøvnen. Maharishi Ayur-Ved Produkter  har to urtepreparater som forbedrer søvnkvaliteten. Blissful Sleep inneholder urter som gir deg dypere hvile om natten. Peace of Mind tar brodden av stress og kan være en god hjelp til å bedre nattesøvn. Hvis du har innsovningsvansker p.g.a for mye tanker kan Peace of Mind hjelpe.

Hvis du er overtrøtt og helt utslitt når du skal sove, er det viktig å bruke rådene over for å friske deg opp og sørge for at du ikke går tilfullstendig utslitt sengs. Hvis ikke, kan du risikere å enten ligge søvnløs og vri deg hele natten eller våkne opp neste morgen uten å være uthvilt.

 

 

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.