Vital Strength er en urteblanding som er laget etter gamle ayurvediske oppskrifter. Ayurveda er verdens eldste helsesystem og har en unik kunnskap om hvordan man kan kombinere urter for å få maks synergieffekt og samspill mellom dem. Dette gjør at en urteblanding blir mye mer virksom enn de enkelte urtene alene.

Vital Strength par

Urtene i Vital Strength har tre hovedfunksjoner:

  • Bedre energinivået.
  • Balansere hormonene.
  • Gi styrke til musklene.

Bedre energinivået

Vital Strength inneholder en rekke urter som motvirker problemer med energinivået. Juckbohne (Mucuna pruriens) er velkjent for å bidra til å øke utholdenhet og vitalitet.

Aprikosfrukt er velkjent for sin revitaliserende effekt, fra så vel europeisk som asiatisk kultur.

Musali (Curculigo orchiodis) er en av de mest nærende urtene for vevet i kroppen. Det bidrar til styrket utholdenhet og vitalitet.

Sink er involvert i normal omsetning av proteiner i kroppen, i celledeling og glukosemetabolismen.

Balansere hormonene

Vital Strength inneholder indisk asparges (Asparagus racemosus) som har en balanserende effekt på hormonsystemet. Den fremmer positive følelser, og når den er sammen med Mucuna pruriens balanseres både østrogen og testosteronnivået i kroppen. Blandingen av urter i Vital Strength hjelper kroppens egne mekanismer til å produsere de riktige hormonene som trengs til enhver tid.

Gir styrke til musklene

Juckbohne (Mucuna pruriens) øker produksjon av veksthormon, noe som igjen øker muskelmassen. Vital Strength kan derfor tas av alle som er utbrent, mangler energi og alle som bygger muskler.

Mineralbek (Aspaltum) kalles Shilajeet i Ayurveda og er velkjent for å virke foryngende og bedre vitaliteten og for å bekjempe svakhet. Sammen med Mucuna og sink gir den styrke til musklene.

Shilajeet øker kjerneenergien som gir overskudd og spirituell kraft, den samme kraften som brytes ned av stress. Den styrker vevet i kroppen.

Den kjemiske sammensetningen viser at den inneholder fulvinsyre og huminsyre som hjelper stoffene i andre urter til å trenge dypt inn i kroppens vev. Hulrommene i disse porøse stoffene fester seg til avfallsstoffer (ama) og tar dem med ut av kroppen. Det renser energikanalene for oppsamlede avfallstoffer.