http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Treg mage og lett forstoppelse – 9 råd fra Ayurveda

Klikk her for å laste ned eboken om Triphala Plus!

 • Skriv inn din epost adresse under for umiddelbar gratis tilgang til eboken "Triphala Plus - Urteblanding med enestående helseeffekter"!

  Vi har jobbet med Ayurveda i mer enn 20 år, og vil gjerne dele vår kunnskap om verdens eldste helsevitenskap med deg. Vi har lang erfaring og mange praktiske råd å tilby. Når vi har tilbud på våre produkter, informasjon om kurs, og når vi får besøk av ayurvedisk lege som gir konsultasjoner osv. blir dette KUN informert om via vår epostliste.

  Du har full kontrol over "medlemskapet" i epostlisten vår og kan slutte å motta sendingene når som helst via linken nederst i epostene.

  Obs! Vi misliker spam like mye som deg, og vil aldri dele din epostadresse med noen andre.

Treg mage skaper toksiner i kroppen. Når ikke tarmen tømmes daglig, fører det til at toksiner samler seg opp, og kan skape en rekke helseplager. Hvis du vil ha en god helse er det helt essensielt å tømme tarmen daglig, aller helst om morgenen.

Ayurvedas syn på forstoppelse og treg mage

Ayurveda, Indias urgamle helsesystem har mange tusen års erfaring med å behandle treg mage. Når fordøyelsen ikke fungerer optimalt, samler det seg ufordøyd materiale og toksiner i kroppen. Ayurveda kaller dette ama. Ama samler seg opp og beveger seg rundt i kroppen for så å sette seg et sted man har et svakt punkt, der kroppens kanaler blir blokkert. Treg mage forsterker dette problemet kraftig.

Triphala Plus mot treg mageAller best er det å tømme tarmen om morgenen. Grunnen til dette er at kroppen i løpet av natten gjennomgår en renselsesprosess som som fører dagens oppsamlede toksiner til fordøyelsestrakten. Hvis du tømmer tarm og blære i løpet av første timen etter at man står opp, blir du kvitt disse toksinene. Hvis du på den andre side ikke får tømt tarmen kan disse toksinene bli resirkulert i kroppen. Over tid kan dette gi en del problemer. I Ayurveda bruker man diett, livsstil, renselses behandlinger og urter som Triphala Plus for å motvirke treg mage. Triphala Plus tatt om kvelden er spesielt gunstig for å kunne tømme tarmen om morgenen.

9 råd mot treg mage og lett forstoppelse fra Ayurveda

Hva kan vi så gjøre for å motvirke treg mage og forstoppelse? Et nøkkelord er å ha gode rutiner og leve regelmessig. Et annet er å sørge for å innta nok væske i løpet av dagen. Et tredje er å sørge for av det er nok olje i tarmen til enhver tid. En tørr tykktarm gir treg mage og forstoppelse. Her er Ayurvedas 9 råd:

1.Lev regelmessig

Ved å spise, sove, arbeide og trene til omtrent samme tid hver dag lærer vi kroppen vår gode rutiner og det blir derved lettere å tømme tarmen til samme tid hver dag. I Ayurveda peker man også på viktigheten av å følge solen. Det betyr at man bør sove om natten og være våken om dagen. Det ideelle er å legge seg ca 22.00 og stå opp rundt 06.00 om morgenen.

Midt på dagen når solen står høyest på himmelen er ildelementet sterkest i naturen. Dette er også tidspunktet da fordøyelsen er sterkest. Tradisjonelt har man i de fleste samfunn spist hovedmåltidet ca kl 12. Hvis man spiser hovedmåltidet  midt på dagen er det ferdig fordøyd til neste morgen slik at man får en god rutine med tømming av tarmen om morgenen.

2. Drikk 1-2 store kopper varmt vann om morgenen

På tom mage men en gang du står opp om morgenen: Drikk 1-2 store kopper varmt vann ca. 40 grader C.  Dette vil rense kroppen og hjelpe deg å tømme tarmen om morgenen.

3. Sett deg på toalettet hver morgen enten det kommer noe eller ikke

Hvis du lager en rutine av å gå toalettet med en gang du står opp enten får tømt tarmen eller ikke, forteller du kroppen at dette er tiden for avføring. Etter noen uker kan man på denne måten ha laget seg en meget god rutine som både motvirker treg mage og forstoppelse samtidig som man mye mer effektivt får renset kroppen.

4. Sørg for å få nok olje i maten

Det er viktig å se til at man får i seg nok FETT/OLJE i maten i tillegg til nok væske og fiber. Dette gir «smøring» til fordøyelsen og demper tørrhet i tarmene.  Så ha smør, olivenolje eller ghee på skiven, olivenolje på salaten, litt olje på risen og grønnsakene – generelt mer sunne oljer i maten. Mer ghee (klarnet smør – dette er usaltet smør der melkestoffene er fjernet så det er kun det rene fettet igjen) i maten er gunstig mot treg mage og lett forstoppelse.

5. Få nok bevegelse

All type bevegelse er bra enten det er turgåing, sykling, yoga eller hardere trening. Bevegelse gir massasje til fordøyelsesystemet og stimulerer utskillingsprosessen i kroppen slik at man letter kan tømme tarmen. Husk at jo mer regelmessig man trimmer jo bedre er det.

6. Spis et balansert kosthold

Sørg for å få nok fiber i kosten. Spis rikelige mengder grønnsaker. Fersk nylaget varm mat er lettest for kroppen å fordøye. Hvis man spiser mye tørr, kald mat som brød uten smør/olje og salat uten olje kan dette forsterke problemer med forstoppelse og treg mage.

7. Ta varmtvanns kur regelmessig

Kok en liter vann med 2 skiver fersk ingefær og 1 teskje spisskummenfrø i 10 minutter. Sil fra urtene. Ha vannet på en termos. Drikk alt fra 1 slurk til en kopp hver halvtime i løpet av dagen. Gjør dette i 2 uker noen ganger i året. Hvis det er vanskelig å bruke ingefær og spisskommen i vannet kan du også bruke rent kokt vann.

8. Spis et «fruktkompott» måltid regelmessig

Ta eple, pære (skrelles og kuttes i småbiter), rosiner, dadler, fiken, svisker (etter smak/lyst), kardemomme og kanel. Kok i 2 minutter i litt vann (nok til å dekke bunnen av pannen) og la stå under lokk i 10 minutter. Dette er et svært fint alternativ til brød til frokost, er næringsrikt, har mye fiber og smaker godt. Det er også ansett for å være veldig lett fordøyelig og dermed greit hvis man absolutt må spise sent på kvelden/natten.

9. Ta 1-2 tabletter Triphala Plus ved sengetid med 1 kopp varmt vann

Triphala plus virker lett avførende og motvirker derved treg mage og lett forstoppelse uten å skape avhengighet. Faktisk bygger Triphala Plus opp tarmen og gjør at prosessen med å tømme tarmen blir styrket over tid. Triphala Plus virker lett avførende så hvis man har større probleblemer må man gjerne øke dosen opp til 4 tabletter. Husk å ta det med varm vann. Klikk her for å lese mer om Triphala Plus!

Ayurvedisk urterpreparater mot treg mage og lett forstoppelse

Ayurveda har en meget omfattende kunnskap om hvordan man skal sette sammen urter og skape synnergieffekter som gir en mye større effekt enn summen av enkeltkomponentene. Ved å blande urter på riktig måte får man super effektive preparater for ulike helseproblemer. Les mer om unike urteblandinger mot treg mage og lett forstoppelse.

7 kommentarer til Treg mage og lett forstoppelse – 9 råd fra Ayurveda

 1. Bente Øvrevoll 24 november, 2016 at 21:19 #

  😊😊😊👍tusrn takk for veldig bra informasjon.

  Bente

 2. Terje Kristianse 23 desember, 2016 at 23:08 #

  Og så fikk vi forklaringen til slutt: Kjøp tabletter!!!
  Mye tekst for å få fram det budskapet!!!

  • Ingeborg 10 januar, 2017 at 10:27 #

   Hei Terje Kristiansen!
   Tablettene er kun en liten del, og nei, man må ikke kjøpe disse hvis man ikke vil. Alle de andre rådene fungerer også svært effektivt.
   Ayurveda har mye kunnskap om helse, kosthold, rutiner osv. som vi prøver å formidle for en bedre helse, i tillegg til kunnskap om urter og bruk av disse.
   Så er det opp til hver enkelt om de ønsker å kun bruke gratisrådene eller prøve urtene i tillegg.
   Ha en fin dag.
   Mvh Ingeborg S. Reiso

 3. Mkrramer-Johansen 31 desember, 2016 at 20:40 #

  Ser interessant ut

 4. Lisa 11 august, 2021 at 21:07 #

  Hei, kan man bruke plommer til fruktkompott? Er det lett fordøyelig?
  Mvh Lisa

  • Ingeborg 12 august, 2021 at 16:37 #

   Hei Lisa. Ja, det kan du, det går fint. Mvh Ingeborg

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 tips mot hard mage | Top 10 Beste - 1 juni, 2016

  […] Kilder: http://www.klikk.no/helse/doktoronline/magetrobbel/article798395.ece https://www.apotek1.no/mage-tarm/forstoppelse-hos-voksne https://www.ayurved.no/blogg/kunnskaps-arkiv/helselosninger/fordoyelse/treg-mage-og-lett-forstoppels…http://mageguiden.no/10-tips-til-bedre-fordoyelse/ […]

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.