http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

10 råd for å styrke fordøyelsen i julen

julematI disse juletider er det lett å innta altfor mye mat som du ikke klarer å fordøye ordentlig. Det er en kjensgjerning at pinnekjøtt og ribbe, kombinert med masse søtsaker, kan gå hardt utover fordøyelsen. En oppblåst mage kan fort legger en demper på kosen i julen.

Ayurveda har en del små, enkle råd som kan brukes for å styrke fordøyelsen, slik at du kan hygge deg med julemat og drikke, uten å få ubehagene som kan komme i etterkant. Alle disse rådene vil kunne minske sjansene for at du får plager, slik som luft i magen, halsbrann, sure oppstøt og magesmerter.

 1. Vær forsiktig med iskald drikke til maten, da dette setter ned fordøyelseskraften og forbrenningen i magen. Vær også forsiktig med for mye iskrem til dessert, da dette gjør at du ikke fordøyer middagen så godt.
 2. Unngå å spise for fort, ta deg tid til å nyte hver munnfull med mat. Tygg maten godt.
 3. Drikk varmt vann med ingefærpulver til maten. Dette vil hjelpe deg å fordøye fettet bedre. Du kan eventuelt ta Digest Plus kapsler etter maten også.
 4. Unngå å drikke store mengder drikke til maten, da dette demper evnen til å fordøye maten.
 5. Ta en skive fersk ingefær med en klype himalayasalt og noen dråper fersk sitronjuice før maten. Dette stimulerer forbrenningskraften i magen, slik at du fordøyer maten bedre.
 6. I henhold til Sushruta, en av de klassiske ayurvediske tekstbøkene, kan små mengder alkohol  hjelpe på å fordøye tungt fordøyelig kjøtt. Litt vin, akevitt o.l. kan derfor hjelpe, men store mengder vil redusere fordøyelseskraften.
 7. Å tygge på fennikelfrø etter måltid hjelper på fordøyelsen og gir frisk ånde.
 8. Svart pepper på maten er også gunstig for å fordøye maten bedre.
 9. Spis gjerne dadler, fiken og rosiner, da dette kan hjelpe på å holde magen igang.
 10. Stress, krangling og negativitet påvirker fordøyelsen svært negativt – så det aller viktigste er å ha det positivt ved måltidene, slappe av og kose seg – slik at julen blir slik den er ment å være – hyggelig!

Ha en riktig hyggelig, fredfull, behagelig og GOD JUL!!

4 kommentarer til 10 råd for å styrke fordøyelsen i julen

 1. Margot Grøtte Hansen 23 desember, 2015 at 21:30 #

  Hei
  For tiden bruker jeg TriphalaPlus som jeg har brukt over lang tid med gode resultater..
  Bruker også no Pieace off Mind og LivoGard..jeg er veldig fornøyd med produktene som jeg har prøvd..Det er ca 2år siden jeg begynte å,bruke forskjellige produkter.

 2. Trine 23 desember, 2015 at 23:01 #

  Tusen takk for gode råd🎅🏼 God Jul og Godt Nyttår til dere også!!! 🎅🏼

 3. Trine beate Lidsheim 19 desember, 2021 at 11:56 #

  Men kan vi lage pinnekjøtt-middagen mer ayurvedisk ? Jag bruker å lage stappen med ghee og indiske krydder som stimulerer fordøyelsen

  • Ingeborg 20 desember, 2021 at 15:21 #

   Ja, det kan man gjøre, veldig bra. Ellers er det om å unngå å spise altfor mye, da dette er det mest belastende på fordøyelsen. Nyt og slapp av er viktig denne kvelden. Ha en fin julaften! Mvh Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.