http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Ayurvediske råd for treg mage

Vi får ofte spørsmål om råd mot treg mage. Her er noen praktiske og virkningsfulle råd:

1) Triphala Plus – 2 ggr i uken tar man 4-5 tabletter med VARMT vann om kvelden.

De andre kveldene holder det med 1-2 tabletter. (Når det gjelder Triphala Plus, så er dette bare et LETT avførende middel, så de som sliter med «større» problem vil ikke alltid ha like stor effekt med normal dose). Tablettene kan eventuelt knuses til et pulver før de svelges med vann – noen opplever at de fungerer bedre da.

2) Kosthold – Det er viktig å se til at man får i seg nok FETT/OLJE i maten i tillegg til nok væske og fiber. Dette gir «smøring» til fordøyelsen.

Det demper tørrhet og VATA-ubalanse i tarmene. Så … mer smør på skiven, olivenolje på salaten, litt olje på risen, grønnsakene – generelt mer sunne oljer i maten etc. Mer ghee (klarnet smør – dette er usaltet smør der melkestoffene er fjernet så det er kun det rene fettet igjen) i maten er gunstig for å tømme tarmen.

3) Rutine om morgen

Hver morgen bør man drikke et stort glass med lunkent vann (gjerne med litt sitron i) og umiddelbart sette seg på toalettet i 5-10 minutter. Det er lurt å drikke vannet litt fort og gi fordøyelsen et lite «sjokk» – dette vil få magen igang lettere. Morgenen er ansett for å være beste tiden å tømme tarmen.

4) Bevegelse –

All type bevegelse er bra – Skikkelig «trim», sport, en rask tur eller litt yoga i løpet av dagen…

5) Frukt”måltid”:

Eple, pære (skrelles og kuttes i småbiter), rosiner, dadler, fiken, svisker (etter smak/lyst), kardemomme og kanel. Kok i 2 minutter i litt vann (dekke bunn) og la stå under lokk i 10 minutter. Dette er et godt alternativ til brød (til f.eks. frokost), er næringsrikt og smaker godt. Det er også ansett for å være veldig lett fordøyelig og dermed greit hvis man absolutt må spise sent på kvelden/natten.

Her er mer stoff om treg mage.

, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.