Tips mot slaggstoffer

mat som gir slaggstofferHar du noengang prøvd å spise et par store tallerkener med iskrem rett før du legger deg om kvelden og våknet neste morgen med poser under øynene, snørr i nesen, stive ledd, tørrhet i munnen og vært trøtt og uopplagt, selv om du har sovet hele natten?

Da har du hatt en smakebit på det man i Ayurveda kaller ama.

Ama, eller slaggstoffer, er beskrevet som ufordøyd materiale som samler seg opp i kroppen og blokkerer kanalene for transport av næring og energi i kroppen. Det første tegnet på ama er at du føler deg trøtt og uopplagt. Videre gir ama i første omgang stivhet i ledd og muskler, belegg på tungen, manglende utstråling fra hud og øyne og generell sløvhet. Hvis det blir mye ama i kroppen fører det over tid til sykdom.

Agni er motsatsen til ama. Agni er et sentralt begrep i Ayurveda. Det betyr ild og refererer til forbrenningskraften i kroppen, både i fordøyelsen, i de indre organer og på cellenivå. Ayurveda har mange råd for å styrke agni, eller forbrenningskraften, i kroppen. Her er noen:

  • Få tilstrekkelig hvile – i seng før 22.00 stå opp før 06.00
  • Spis til samme tid hver dag
  • Spis når du er sulten, ikke spis før forrige måltid er fordøyd
  • Spis sunn, næringsrik, lett fordøyelig mat
  • Spis mer fiber og antioksidanter – særlig grønnsaker, men fortrinnsvis kokte/tilberedte grønnsaker
  • Spis søt og saftig frukt
  • Spis lette kornsorter, coscos, rug, hirse, basmatiris
  • Spis lettfordøyelige belgfrukter/bønner som mungdahl uten skall. Sjekk ut oppskrift her.
  • Unngå: Tung mat som gjærbakst, pasta, poteter, desserter og rødt kjøtt.
  • Drikk rikelig med rent, kokt vann for å skylle ut avfallsstoffene. I 1-2 uker kan du drikke kokt vann hver 1/2 time. Kok gjerne 1/2 tsk. tørket ingefær, eller 1-2 skiver frisk ingefær, og 1 tsk. spisskummen med vannet. Drikke fra noen slurker til en liten kopp hver 1/2 time. Vent 1 time etter maten før du drikker.

Produkter mot slaggstoffer

guggul XLEt av de mest effektive midlene for å fjerne ama er Guggul XL. Kvae fra planten guggul, eller Commiphora mukul som den heter på latin, er hovedingrediensen i Guggul XL. Denne planten har den egenskapen at den kan trenge dypt inn i kroppsvevet, spesielt i fett og muskelvevet, og hjelpe til å rense ut ama som ligget lagret der. I Ayurveda sier man at spesielt fettvevet blir brukt til å lagre giftige slaggstoffer i kroppen. Det er derfor det ofte kan være vanskelig å kvitte seg med overskytende fett. Ved hjelp av guggul kan man bli kvitt litt av de lagrede giftstoffene og dermed blir det lettere å bli kvitt overskytende fett også.

Guggul XL inneholder også gurkemeie som er god mot lette betennelsestilstander i kroppen. I tillegg inneholder den også de tre urtene i Triphala: Emblica officinalis, Terminalia chebula og Terminalia belerica som virker rensende på all kroppens organer og er gunstig for å rense ut ama via tarmen. Guggul XL er et supert produkt for å rense kroppen for ama/slaggstoffer og bli kvitt overskytende fettstoffer.

Guggul har også en lett reduserende effekt på fettstoffer i blodet som kolesterol og triglyserider.

Klikk her for å lese mer om Guggul XL!

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.