http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Trenger du å lindre halsbrann – her er noen råd

Magesaften som løser opp maten i magesekken inneholder blant annet saltsyre som er meget etsende. I magen er det slimhinner som beskytter mot den sterke magesaften. Imidlertid hender det at magesaften kommer opp i spiserøret. Her er slimhinnene ikke istand til å beskytte mot saltsyren i magesaften og resultatet er halsbrann. De fleste som opplever halsbrann har ikke for mye magesyre. Det er heller snakk om at magesyren er kommet et sted den ikke bør være.

I medisinske lærebøker blir det ofte snakket om at halsbrann kommer av at lukkemekanismen i som sitter i overgangen mage og spiserør ikke fungerer som den skal. Dette er for såvidt riktig, men mange av oss opplever halsbrann som er betinget av at man har spist for mye, har blandet matvarer som ikke burde blandes eller har rett og slett spist mat som vi ikke klarer å fordøye. I slike tilfeller trenger vi noe akutt som kan hjelpe oss der og da.

Ayurveda som er det tradisjonelle helsesystemet i India har en omfattende beskrivelse av hva som forårsaket harlsbrann. Fellesnevneren er for det meste at man overbelaster fordøyelsen og får en oppsamling av slaggestoffer i systemet. Her er noen ayurvediske råd mot halsbrann:

1. Drikk et glass med lassi.

Lassi er en blanding av 1 del naturell yogurt og 1-2 deler vann. Man kan ha i en klype salt og en 1/2 teskje spisskommenpulver. Lassi vil umiddelbart beskytte slimhinnene i halsen samtidig som den hjelper fordøyelsen til å fordye maten som  forårsaket halsbrannen. Ta ikke ren ublandet yoghurt. Den vil gjøre situasjonen verre fordi man ikke klarer å fordøye den ordentlig. Noen drikker kald melk. Dette vil hjelpe umiddelbart, men har en tendens til å produsere mer halsbrann etter en stund.

2. Tygg på en skive fersk ingefær

Siden halsbrannen sort sett kommer av at man ikke fordøyer maten ordentlig, kan ingefær i mange tilfeller få fart på fordøyelsen slik at magen får fordøyd måltidet som forårsaket halsbrannen. Hvis du føler at ingefæren gjør ting verre skal du ikke fortsette mned den. Det kan nemmelig tyde på at halsbrannen kommer av for mye magesyreproduksjon, og i slike tilfeller vil ingefær gjøre problemet værre.

3. Prøv kosttilskuddet Aci Balance

Aci balance inneholder urter som er avkjølende og syrenøytraliserende (Emblica officinalis, roseblader, kassiakanel), fordøyelsesstimulerende (ingefær, svart pepper, lang pepper, nellik), reduserer avfallsstoffer (ingefær, lang pepper, svart pepper, Emblica officinal, Terminalia chebula, Terminalia belerica), beskytter slimhinnene mot saltsyre (Asparagus racemosus, Termialia belerica) og bedrer næringsopptak (mineralsalt, rå rørsukker, Emblica officinalis, Terminalia chebula, Terminalia belerica, ingefær, lang pepper, svart pepper).  Aci Balance kan derfor tas enten man har normal produksjon, for mye eller for lite magesyre.

Mer info om Ayurveda og lindring av halsbrann

Ayurveda har en omfattende og meget praktisk anvendelig kunnskap om fordøyelsen. Hvis du vil lære mer om helsesystemet Ayurveda og lindring av halsbrann skal du følge denne linken.

Likte du innlegget? Er du helt uenig? Gi oss en kommentar uansett!!

, , , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar

Denne nettsiden bruker cookies for å vise annonser basert
på en brukers tidligere besøk på våre nettsider. Les mer her.