Ingefær – et varmende krydder som øker forbrenning

ingefær
Fersk ingefær

Ingefær er varmende, og sterk på smak. Det brukes til å sette smak på maten, men er også brukt for en rekke helseplager. Ingefær er bra mot fordøyelsesplager som kvalme, luft i magen og svak forbrenning. I visse tilfeller hjelper det også mot halsbrann, hvis den kommer av for lite magesyre. I tillegg er det også meget virksomt mot hoste, forkjølelse og tette bihuler.

Fersk ingefærrot er varmende, sterk på smak, men har en søt ettersmak. Den er bra for alle tre doshaer vata, pitta og kapha, men pitta bør ta den i moderasjon. Ingefærpulver er mer varmende enn fersk rot. Den har både sterk smak og ettersmak og øker derfor pitta mens den balanserer vata og kapha.

Her er noen hjemmeremedier med ingefær:
1. Ta en teskje frisk ingefærjuice og en teskje løkjuice mot kvalme.
2. Ta en skive ingefær og en klype himalayasalt + eventuelt noen dråper frisk sitronjuice før maten for å stimulere forbrenningen.
3. Ta en teskje fersk ingefærjuice og en teskje limejuice etter maten for å bedre fordøyelsen. Hjelper mot luft i magen, treg mage og smerter i nedre del av magen.
4. Ta en teskje fersk ingefærjuice og en teskje honning mot tette bihuler.

Du finner krydderet i både vata, pitta og kapha te fra Maharishi Ayurveda.

Leave a comment