Redusere vekten med ayurvediske produkter

redusere vekten

Ned i vekt med Ayurveda” forklarte vi viktigheten av å ha en sterk Agni, eller forbrenningskraft, for å redusere vekten og unngå at slaggstoffer bygger seg opp i kroppen og fører til at fett og væske deponeres på uønskede steder.

I oppfølgingsartikkelen “Bedre forbrenning og sterkere fordøyelse på 6 uker” får du en liste over tegn på at du har slaggstoffer i kroppen. Videre finner du en rekke generelle ayurvediske råd for å styrke forbrenningskraften – Agni – og dermed unngå at slaggstoffer bygger seg opp i kroppen. Sist, men ikke minst, beskrev vi en 6 ukers kur med Kitchari, en suppe med basmatiris, mungbønner, grønnsaker og krydder.

Styrke forbrenningskraften med urter

triphala

Hvis du ønsker å styrke forbrenningskraften, kan det gjøres effektivt med rådene vi ga deg. Nå er det imidlertid slik at ikke alle er like flink til å følge kostholdsråd. Mange har jobb, familiesituasjon, hyppige reiser eller andre ting som gjør at det nok er mulig å innføre en del av de generelle rådene. Å sitte ned og spise i stressfri omgivelser, spise varm mat, unngå isvann til maten, spise mer lettfordøyelig mat og sørge for å få nok søvn er noe de fleste klarer. Mange klarer også å ta en dag i uken med flytende føde, slik vi anbefalte. Men å ta en 6 ukers kur med Kitchari er ikke nødvendigvis noe så mange vil gjøre. Å følge et kostholdsopplegg for din sinn-/kroppstype kan også være vanskelig. Heldigvis har vi en alternativ løsning: Ayurvediske urter.

En fem trinns rakett for å redusere vekten og bedre forbrenningen

Hvis det føles litt voldsomt å gå på en 6 ukers kur med Kitchari og du har problemer med å følge en kostholdsplan for din sinn-/kroppstype, kan du styrke Agni ved å følge disse 5 trinnene:

 1. Prøv å følge de rådene som er praktisk å gjennomføre fra listen “Slik styrker du Agni – doshaGenerelle råd” i artikkelen  “Bedre forbrenning og sterkere fordøyelse på 6 uker
 2.  Finn din Sinn-/kroppstype ved å gå til vår ayurvediske kalorikalkulator. Klikk på den røde teksten under “Din ayurvediske dosha (kroppstype)”, svar på spørsmålene og finn din type.
 3. Svar på spørsmålene under “Hvordan er forbrenningen din?” som kommer opp når du klikker på den røde teksten.
 4. Hvis forbrenningen får resultatet “veldig dårlig”, vil vi anbefale deg å ta en ayurvedisk helsekonsultasjon før du tar produktene.  Hvis resultatet for forbrenningen blir “dårlig” eller “vanlig” kan du ha stort utbytte av å styrke Agni/forbrenningskraften. Hvis resultatet er “bra” kan du ta en kur for å styrke forbrenningen hvis du føler for det. Hvis forbrenningen er “veldig bra” trenger du sannsynligvis ikke å styrke Agni.
 5. Velg produktpakken som tilsvarer din Sinn-/kroppstype.

Velg riktige urter – i henhold til din sinn-/kroppstype

doshaer

Når du fyller ut spørsmålene om “Din ayurvediske dosha (kroppstype)” i kalorikalkulatoren vår kan du få 7 mulige resultater:
Vata
Pitta
Kapha
Vata-pitta eller pitta-vata
Pitta-kapha eller kapha-pitta
Vata-kapha eller kapha-vata
Vata-pitta-kapha

Renseprodukter for alle

For alle typer anbefaler vi en 6-12 ukers kur med Triphala Plus og Livogard, da disse styrker leveren som er kroppens viktigste rensefilter, samtidig som de sørger for at oppsamlede slaggstoffer blir renset ut via tarmen. Dette er første steget for å redusere vekten.

Rensende urter for vata

I tillegg til Triphala Plus og Livogard anbefaler vi Peace of Mind og Guggul XL for vatatyper. Peace of Mind bedrer kroppens evne til å takle stress. Stress er kanskje den viktigste grunnen til at vata får slaggstoffer i kroppen og blir overvektig. Ved å kontrollere stressnivået blir det lettere for vata å rense kroppen og eventuelt gå ned i vekt. Guggul XL går dypt inn i kroppsvevet og løser opp ama/slaggstoffer der. Livogard og Triphala Plus sørger for at de  renses ut av kroppen.

Slik tar du vata urtene

 1. Triphala Plus: Ta 2-4 tabletter ved sengetid med behagelig varmt vann. Du ønsker å få tømt tarmen med én gang du står opp om morgenen og kan justere doseringen i henhold til det.
 2. Livogard: Ta 1 tablett før maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)
 3. Guggul XL: Ta 1 tablett etter maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)
 4. Peace of Mind: Ta 1 tablett morgen og kveld med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)

Rensende urter for pitta

I tillegg til Triphala Plus og Livogard anbefaler vi Herbal Burn og AciBalance for pittatyper. Herbal Burn øker forbrenning på cellenivå uten å øke pitta for mye. Dette gjør at dyptsittende slaggstoffer renses ut mer effektivt. Ved hjelp av Livogard og Triphala renses de ut av kroppen. AciBalance reduserer syrenivået i kroppen og virker lett avkjølende på hele systemet.  Den styrker fordøyelsen, samtidig som den lindrer halsbrann og demper overskytende pitta i hele kroppen. Kombinasjonen av Livogard og AciBalance er veldig gunstig for leveren hos pitta typer.

Slik tar du pitta urtene

 1. Triphala Plus: Ta 2-4 tabletter ved sengetid med behagelig varmt vann. Du ønsker å få tømt tarmen med én gang du står opp om morgenen og kan justere doseringen i henhold til det.
 2. Livogard: Ta 1-2 tabletter før maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)
 3. Herbal Burn: 1-2 tabletter før maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader). Ta den sammen med Livogard.
 4. AciBalance: Ta 1-2 tablett etter maten to ganger daglig med med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)

Rensende urter for kapha

I tillegg til Triphala Plus og Livogard anbefaler vi Guggul XL og Glucomap for kaphatyper som vil redusere vekten. Guggul XL går dypt inn i kroppsvevet og løser opp ama/slaggstoffer, mens Livogard og Triphala Plus sørger for at de renses ut av kroppen. Kombinasjonen av Triphala Plus, Livogard og Guggul XL er meget effektiv til å bedre evnen til å fordøye fett, noe som ofte kan være vanskelig for kapha typer.

Glucomap bedrer kaphas evne til å fordøye sukker. Hvis du tygger tablettene, tar Glucomap bort smaken av søtt. Dette gjør at produktet motvirker søtsug. Produktet balanserer også blodsukkeret. Dette er viktig hvis du ønsker å redusere vekten. Kapha urtene motvirker de viktigste elementene til at kapha går opp i vekt: Manglende evne til å fordøye fett og sukker.

Slik tar du kapha urtene

 1. Triphala Plus: Ta 2-4 tabletter ved sengetid med behagelig varmt vann. Du ønsker å få tømt tarmen med én gang du står opp om morgenen og kan justere doseringen i henhold til det.
 2. Livogard: Ta 1-2 tabletter før maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)
 3. Guggul XL: Ta 1-2 tablett etter maten to ganger daglig med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)
 4. Glucomap: Ta 1 tablett morgen og kveld med behagelig varmt vann (ca 40-45 grader)

Rensende urter for blandingstyper

Det er et mindretall av oss som er en ren vata, pitta eller kapha type. Hos de fleste dominerer 2 doshaer og hos noen få er alle tre doshaene likt fordelt. Hvilke produkter bør blandingstyper ta for å redusere vekten og rense og styrke fordøyelseskraften?

Vata-pitta eller pitta-vata

vata type

Hvis vata er mest fremtredende eller du føler deg stresset og urolig, bruk urtene for vata. Hvis pitta er mest fremtredende eller du sliter med halsbrann, varmeoverskudd og hetetokter eller har for mye syre i kroppen, bruk urtene for pitta. Hvis vata og pitta er omtrent like framtredende og du sliter med både stress og varmeoverskudd, bruk Triphala PlusLivogard, Peace of Mind og Aci Balance.

Pitta-kapha eller kapha-pitta

Hvis pitta er mest fremtredende eller du sliter med halsbrann, varmeoverskudd og hetetokter eller har for mye syre i kroppen, bruk urtene for pitta. Hvis kapha er mest framtredende og du har problemer med slim i luftveiene, slapphet, treg fordøyelse og væske i kroppen, bruk urtene for kapha. Hvis pitta og kapha er omtrent like framtredende og du sliter med både varmeoverskudd og føler deg generelt tung og treg i kroppen, bruk Triphala PlusLivogard, Aci Balance og Herbal Burn.

Vata-kapha eller kapha-vata

Kapha type

Hvis vata er mest fremtredende eller du føler deg stresset og urolig, bruk urtene for vata. Hvis kapha er mest framtredende og du har problemer med slim i luftveiene, slapphet, treg fordøyelse og væske i kroppen bruk urtene for kapha. Hvis vata og kapha er omtrent like framtredende og du er både stresset og føler deg tung og treg i kroppen, bruk Triphala PlusLivogard, Peace of Mind og Guggul XL.

Vata-pitta-kapha

Hvis alle tre doshaene er like fremtredende, kan du variere urtene i henhold til årstid. Ta urter for vata i vata tiden fra november til februar, kapha urter i kapha tiden fra mars til juni og pitta urter i pitta tiden fra juli til oktober.

Vil du prøve urtene?

ned i vekt

Nå kan du styrke forbrenningen og redusere vekten med effektive ayurvediske naturmidler. Klikk her og legg igjen eposten din, så sender vi deg en rabattkode på 20% som du kan bruke i nettbutikken vår de neste 48 timene. Du kan kjøpe det du måtte ønske av produktene vi har nevnt i denne artikkelen og få 20% rabatt! Rabattkoden virker i 48 timer fra vi sender den. Hvis du har venner og familie du vil dele den med går det helt fint, men den virker som sagt bare i 48 timer så vær rask.

Leave a comment