Hjemmeremedier for fordøyelsen i julen

HjemmeremedierAyurveda, verdens eldste helsevitenskap, har mange hjemmeremedier for ulike helseproblemer. Matvarer og krydder som de fleste har i huset kan brukes til å korrigere hverdagsplager og små ubalanser som oppstår i løpet av året. Julen er en tid for hygge, samvær med familie og venner, god mat og potensielt fordøyelsesproblemer. Vi har samlet noen hjemmeremedier for tre av de vanligste problemene med fordøyelsen: luft i magen, halsbrann og treg mage.

Hjemmeremedier mot luft i magen

Ta ca 50 gram ajowanfrø, 50 gram spisskummenfrø og ca 1 gram (1/4 teskje) asafoetida (kalles også hing) og rist lett i litt ghee (klaret smør). Mal blandingen til pulver og ha i 1 teskje steinsalt (himalayasalt er best). Oppbevar i et syltetøyglass eller lignende. Ta 1 teskje pulver før maten med varmt vann.

Du får kjøpt spisskummenfrø i mange større dagligvarebutikker. Ajowanfrø og asafoetida (hing) fås kjøpt i asiatiske matbutikker. Ghee fås kjøpt i noen helsekostbutikker og i en del asiatiske matbutikker. Kjøp ghee fra kumelk, ikke planteghee. Du kan også lage ghee fra usaltet smør. Klikk her for å få en oppskrift.

Digest Plus kapsler fra Maharishi Ayur-Ved Produkter er et ayurvedisk naturmiddel mot luft i magen.

Oppskrifter som lindrer halsbrann

  1. Ta 1/2 teskje lakrisrotpulver med romstemperert vann tre ganger daglig.
  2. Drikk 1 glass kokosvann 2-3 ganger daglig.
  3. Drikk 1 glass salt lassi når symptomene oppstår. Lassi består av 1 del naturell yogurt og 2-4 deler lunkent vann. Bland godt og ha i en klype steinsalt eller himalayasalt og 1/2 teskje spisskummenpulver.

Maharishi Ayurvedas AciBalance virker også lindrende på halsbrann.

Hjemmeremedier mot treg mage

  1. Legg 6-8 fiken og 6-8 sorte rosiner i bløt over natten. Tygg dem godt og svelg dem om morgenen. Drikk deretter en kopp med behagelig varmt vann.
  2. Drikk en kopp varm melk med 1 teskje ghee ved sengetid.

Triphala Plus fra Maharishi Ayur-Ved Produkter er et ayurvedisk naturmiddel mot treg mage. Ta 2 -4 tabletter ved sengetid med behagelig varmt vann.

Ved hjelp av noen enkle oppskrifter kan du motvirke luft i magen, halsbrann og treg mage. Men husk også at å forebygge problemer ved å vise måtehold i inntak av mat og drikke i julen, er det aller beste tiltaket for helsen din. Ønsker deg en GOD JUL og et Godt Nytt år!

Leave a comment